Ljekarska Komora Crne Gore - 10. OKTOBAR 2019.

Govor Predsjednika Ljekarske komore Crne Gore, dr Aleksandra Mugoše, na sastanku Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje u Skupštini Crne Gore.

Dobar dan svima,

Sam povod dana┼ínjeg okupljanja, a naziv je ÔÇ×Polo┼żaj i socioekonomski status ljekaraÔÇť sugeri┼íe da ljekari predstavljaju posebnu socijalnu kategoriju stanovni┼ítva o ─Źijem statusu treba diskutovati zbog njihove ugro┼żenosti, ranjivosti, njihovog nedefinisanog statusa. Po definiciji na identi─Źan na─Źin diskutuje se o socioekonomskom statusu ostalih ranjivih dru┼ítvenih kategorija- studenata, penzionera, lica sa invaliditetom, ┼żena, majki, trudnica i drugih. Na┼żalost, pogodili ste povod i naziv ovog skupa. Medjutim, zna─Źajnije od pogo─Ĺenog naziva je naravno pitanje kako smo kao dru┼ítvo do┼íli u ovu situaciju. Ja ─çu po─Źeti od va┼íe uloge u kreiranju dru┼ítvenog ambijenta u kome ljekari predstavljaju socijalnu kategoriju , va┼íe uloge kao poslanika crnogorskog Parlamenta...

Opširnije na linku:
ovdje

Portalanalitika - 04. JANUAR 2019.

Dr┼żava olak┼íava odluku doktora da napu┼íte zemlju

Odliv ljekara iz javnog zdravstva najve─ça je opasnost po crnogorski zdravstveni sistem u godinama koje dolaze, upozorio je u razgovoru za Pobjedu predsjednik Ljekarske komore dr Aleksandar Mugo┼ía. On isti─Źe da je taj problem sve u─Źestaliji i da je ve─ç du┼że vrijeme ÔÇ×gotovo nemogu─çe sresti kolegu koji je zadovoljan uslovima u kojima radi, svojim ekonomskim i socijalnim statusom u dru┼ítvu.

Pro─Źitajte cjelokupan ─Źlanak klikom ovdje

rtvbudva.me - 04. Januar 2019.

Odliv ljekara opasnost po crnogorski zdravstveni sistem

Odliv ljekara iz javnog zdravstva najveća je opasnost po crnogorski zdravstveni sistem u godinama koje dolaze, upozorio je predsjednik Ljekarske komore, Aleksandar Mugoša.

Pro─Źitajte cjelokupan intervju klikom ovdje

VIJESTI - 27. Avgust 2018.

Ljekari nijesu de┼żurni krivci za sve probleme u zdravstvu

Do┼íli smo u situaciju da su nam svaki pacijent i kompletna javnost potencijalni tu┼żioci. Na┼í rad ─Źesto komentari┼íu osobe koje nemaju nikakve veze sa medicinom, javno nas stigmatizuju─çi

Pro─Źitajte cjelokupan ─Źlanak na linku:
http://www.vijesti.me/vijesti/ljekari-nijesu-dezurni-krivci-za-sve-probleme-u-zdravstvu-1001028

MONITOR - 3 Mart 2018.

Intervju – ALEKSANDAR MUGO┼áA, PREDSJEDNIK LJEKARSKE KOMORE: Neophodno je depolitizovati zdravstvo

Pred organima Komore je ogroman posao – izrada novog statuta koji ─çe biti uskla─Ĺen sa zakonom o zdravstvenoj za┼ítiti, novog Pravilnika o izdavanju licenci za rad (bez koje nijedan ljekar u Crnoj Gori ne mo┼że biti zaposlen), formiranje stru─Źnih tijela i komisija koje ─çe kona─Źno po─Źeti da rade na pobolj┼íanju zdravstvene za┼ítite gra─Ĺana, ┼íto do sada u praksi Komore dugoj 22 godine, na┼żalost nije bio slu─Źaj.

Pro─Źitajte cjelokupan intervju klikom ovdje

CDM - 22 Feb 2018.

Vlada podr┼żava aktivnosti i rad Ljekarske komore

Predsjednik Vlade Du┼íko Markovi─ç poru─Źio je novom rukovodstvu Ljekarske komore da Vlada u potpunosti podr┼żava njihove aktivnosti i rad.

ÔÇťImate moju podr┼íku i ima─çete jeÔÇŁ, rekao je Markovi─ç dodaju─çi da ─çe i od Ministarstva zdravlja zatra┼żiti punu saradnju sa Ljekarskom komorom.

Predsjednik Vlade primio je danas u posjetu delegaciju Ljekarske komore Crne Gore koju je predvodio predsjednik Komore Aleksandar Mugoša.

Vi┼íe mo┼żete pro─Źitati na linku:
https://www.cdm.me/drustvo/vlada-podrzava-aktivnosti-rad-ljekarske-komore/