Portalanalitika - 04. JANUAR 2019.

Država olakšava odluku doktora da napušte zemlju

Odliv ljekara iz javnog zdravstva najveća je opasnost po crnogorski zdravstveni sistem u godinama koje dolaze, upozorio je u razgovoru za Pobjedu predsjednik Ljekarske komore dr Aleksandar Mugoša. On ističe da je taj problem sve učestaliji i da je već duže vrijeme „gotovo nemoguće sresti kolegu koji je zadovoljan uslovima u kojima radi, svojim ekonomskim i socijalnim statusom u društvu.

Pročitajte cjelokupan članak klikom ovdje

rtvbudva.me - 04. Januar 2019.

Odliv ljekara opasnost po crnogorski zdravstveni sistem

Odliv ljekara iz javnog zdravstva najveća je opasnost po crnogorski zdravstveni sistem u godinama koje dolaze, upozorio je predsjednik Ljekarske komore, Aleksandar Mugoša.

Pročitajte cjelokupan intervju klikom ovdje

VIJESTI - 27. Avgust 2018.

Ljekari nijesu dežurni krivci za sve probleme u zdravstvu

Došli smo u situaciju da su nam svaki pacijent i kompletna javnost potencijalni tužioci. Naš rad često komentarišu osobe koje nemaju nikakve veze sa medicinom, javno nas stigmatizujući

Pročitajte cjelokupan članak na linku:
http://www.vijesti.me/vijesti/ljekari-nijesu-dezurni-krivci-za-sve-probleme-u-zdravstvu-1001028

MONITOR - 3 Mart 2018.

Intervju – ALEKSANDAR MUGOŠA, PREDSJEDNIK LJEKARSKE KOMORE: Neophodno je depolitizovati zdravstvo

Pred organima Komore je ogroman posao – izrada novog statuta koji će biti usklađen sa zakonom o zdravstvenoj zaštiti, novog Pravilnika o izdavanju licenci za rad (bez koje nijedan ljekar u Crnoj Gori ne može biti zaposlen), formiranje stručnih tijela i komisija koje će konačno početi da rade na poboljšanju zdravstvene zaštite građana, što do sada u praksi Komore dugoj 22 godine, nažalost nije bio slučaj.

Pročitajte cjelokupan intervju klikom ovdje

CDM - 22 Feb 2018.

Vlada podržava aktivnosti i rad Ljekarske komore

Predsjednik Vlade Duško Marković poručio je novom rukovodstvu Ljekarske komore da Vlada u potpunosti podržava njihove aktivnosti i rad.

“Imate moju podršku i imaćete je”, rekao je Marković dodajući da će i od Ministarstva zdravlja zatražiti punu saradnju sa Ljekarskom komorom.

Predsjednik Vlade primio je danas u posjetu delegaciju Ljekarske komore Crne Gore koju je predvodio predsjednik Komore Aleksandar Mugoša.

Više možete pročitati na linku:
https://www.cdm.me/drustvo/vlada-podrzava-aktivnosti-rad-ljekarske-komore/