Izdavanje licence / privremene licence za rad

Licenca je javna isprava kojom se dokazuje stru─Źna osposobljenost doktora medicine za neposredno obavljanje zdravstvene djelatnosti.

Licencu izdaje Ljekarska komora Crne Gore na propisanom obrascu, u skladu sa zakonom i pravilnikom o postupku izdavanja, obnavljanja, odnosno oduzimanja licence za rad doktora medicine.

Licenca za rad se izdaje doktoru medicine crnogorskom dr┼żavljaninu i strancu koji ima dozvolu za stalni boravak u skladu sa zakonom kojim se ure─Ĺuje boravak i rad stranaca u Crnoj Gori.

Licenca se izdaje na period od 7 (sedam) godina.

Privremena licenca za rad se izdaje:

  • doktoru medicine strancu koji ima dozvolu za privremeni boravak u skladu sa zakonom kojim se ure─Ĺuje boravak i rad stranaca u Crnoj Gori ( privremena licenca za rad izdaje se na period koji odgovara periodu odobrenog privremenog boravka, saglasno zakonu ) i
  • doktoru medicine koji ima prebivali┼íte van Crne Gore, a kojeg zdravstvena ustanova anga┼żuje za pru┼żanje odre─Ĺenih zdravstvenih usluga ( privremena licenca izdaje se najdu┼że na period od jedne godine ).

Doktor medicine podnosi zahtjev za izdavanje licence / privremene licence za rad na propisanom obrascu uz koji prila┼że dokumentaciju utvr─Ĺenu ─Źl. 7, 9 i 10 pravilnika o postupku izdavanja, obnavljanja, odnosno oduzimanja licence za rad doktora medicine.